Product van de maand: Yamaha B3 TC3
Yamaha B3 TC3

Product van de maand: Yamaha B3 TC3

Kent u de Yamaha B3 TC3 al? Dit product zetten we deze maand even extra in het zonnetje. Wij vinden het namelijk een zeer bijzonder instrument. De Yamaha B3 TC3 is namelijk een transakoestische piano. Het systeem achter deze piano werkt anders dan het Yamaha SC3 Silent systeem. Vandaar dat we het product van de maand aftrappen met de Yamaha B3 TC3. Daarnaast loopt er nog een hele leuke actie op dit instrument: Tot 31 juli krijgt u €1000,- cashback.

 

 

Wat is het verschil tussen een transakoestisch systeem en een silent systeem?


Beide systemen zijn ontwikkeld zodat u zowel akoestisch als digitaal kunt spelen. Bij beide systemen heeft u een traditionele piano, een klankkast, snaren, hamers, etc. Bij een silent piano wordt het geluid volledig digitaal gegenereerd en afgespeeld via een hoofdtelefoon. Het geluid gaat dan niet via de akoestische klankbodem. Dit gebeurt wel bij een transakoestisch systeem. Door transducers, een apparaat die elektrische pulsen kan omzetten in akoestische geluidsgolven, kan een transakoestische piano het digitale geluid naar de klankbodem sturen, die in dit geval dienst doet als luidspreker: de klankbodem gaat trillen en het geluid wordt geprojecteerd zoals bij een akoestische piano. Hierdoor heeft u meer natuurlijke resonantie en volumeregeling.

De specificaties van Yamaha B3 TC3

De B3 TC3, de naam zegt het eigenlijk al, komt uit de B-serie van Yamaha. Dit model staat bekend om zijn grotere afmetingen, brede inzetbaarheid voor verschillende muziekstijlen en een goede prijs-kwaliteitverhouding. Maar wat maakt de B3 TC3 zo bijzonder?

  • Ontwerp: Het instrument is redelijk compact, waardoor deze ook goed tot zijn recht komt in kleine ruimtes of voor thuisgebruik. Het geluid blijft zoals u gewend bent van Yamaha.
  • Oefenmodus: Het is mogelijk om een hoofdtelefoon aan te sluiten op de B3 TC3, waardoor u rustig kunt oefenen zonder dat anderen er ‘last’ van hebben. Niet dat we vinden dat dit nodig is; het is juist heerlijk om omringd te worden door pianomuziek, of u nu oefent of niet.
  • Geen aparte luidsprekers nodig: De transducers (kleine apparaten) zetten digitale signalen om in mechanische trillingen. Het geluid komt via de klankbodem van de piano. De piano is in dit geval zelf de luidspreker.
  • Meer volumeregeling: Dit gaat heel eenvoudig met een volumeknop!
  • Functioneel inzetbaar: U kunt uw iPad, laptop of telefoon eenvoudig koppelen met de B3 TC3. Hierdoor kunt u eenvoudig met een piano-app oefenen of meespelen met uw eigen muziek.

Yamaha B3 TC3 vs Kawai K-300 Aures 2

De B3 TC3 kun je vergelijken met de Kawai K-300 Aures 2. Beide piano's maken gebruik van zowel akoestische als digitale technologieën. Zo is ook de Kawai K-300 Aures 2 een transakoestisch instrument. Daarnaast hebben instrumenten een mooi geluid en een fijne speelervaring. Yamaha staat vooral bekend om zijn heldere en krachtige klank, terwijl Kawai vooral warm en vol is. Qua afmetingen verschillen de twee instrumenten nauwelijks: de Yamaha B3 is 121 cm hoog, en de Kawai K-300 122 cm. 

Wat zeggen onze adviseurs over de Yamaha piano?

“De Yamaha B3 TC3 is een prachtig instrument dat geschikt is voor een brede doelgroep. De klank is fris en sprankelend, maar heeft ook warmte, zeker in het middenregister. De bas is vol en krachtig, maar klinkt ook zacht en vriendelijk als er ingetogen gespeeld wordt. Daarnaast klinkt de klank uit het TC3-systeem erg realistisch. Prettig is de keuze tussen meerdere vleugel samples: naast de populaire CFX-Grand van Yamaha is ook de welbekende Bösendorfer aanwezig. De CFX klinkt helder, de Bösendorfer iets warmer. Zo is er voor ieder wat wils! 

Ook speelt het klavier soepel waardoor men makkelijk met dynamiek kan spelen: de kleinste nuances zijn merkbaar. 

Verder is het geweldig dat het akoestische instrument te combineren is met de digitale mogelijkheden: er kan akoestisch piano gespeeld worden, terwijl tegelijkertijd een strijkorkest meespeelt via de transducers. Zo heeft u het beste van twee werelden gecombineerd!”